četrtek, 14. avgust 2014

How To: KONAD "Back in Black"

Pozdravljena!

Danes sem zate pripravila prav posebno objavo z osnovami Konad manikure, da bodo tvoji nohti izgledali super, tudi takrat, ko se ti ne bo dalo vložiti veliko truda. Konad vzorci na nohtih vedno izpadejo super in izgleda kot da smo vložile veliko truda, a po pravici povedano z malo vaje in poznavanjem par trikcov lahko to resnično opraviš z levim mezinčkom :) Sledi preprostim korakom, ki sem jih pripravila posebaj zate in ne dvomim da ti ne bo uspelo.

1. Kot sama vedno ponavljam je najbolj pomembna priprava. Priprava je 3/4 truda končnega izdelka. Za ustvarjanje Konad manikur potrebuješ: Konadovo šablono (na voljo imaš ogromno različnih kombinacij, od malih vzorčkov, vzorčkov čez cel noht, do različnih vzorcev za ustvarjanje francoskih manikur, skratka omejitev skorajda ni, le malo domišljije potrebuješ), štampiljko in strgalo, Konadov posebni lak za vzorce (lahko probaš tudi s kakšnim starim lakom, ki je že "pocast", saj so takšni najboljši za ustvarjanje tovrstnih manikur),podlak, nadlak, ki ne bo pacal vzorca, odstranjevalec laka, KI NI NAREJEN NA OLJNI OSNOVI!!!!, čopič za popravke, vatke ter svoj najljubši lak, oz. kombinacijo različnih (po želji).
2. Tu se prične domišljija. Na nohte nanesi najljubši lak, oz. barvno kombinacijo, ki se jo spomniš in počakaj, da se lak POPOLNOMA posuši, saj lahko drugače uničiš celoten videz nohtov. Če se ti ne da čakati, lahko nohte nalakiraš zvečer in nato naslednji dan pričneš z ustvarjanjem.

Ko bo lak popolnoma suh, ti svetujem, da pred nadaljevanjem s pomočjo čopiča in odstranjevalca laka ustvariš lepo linijo ob obnohtni kožici, saj boš kasneje imela manj dela, vzorček se pa tudi ponavadi prime le tam, kjer sta lak in koža, na nelakiranem nohtu pa se ne obdrži najbolje.

3. Sedaj si izberi vzorec in ga položi na podstavek za šablone. V prvi točki ga nisem omenila, ker ni nujno potreben. Šablono lahko postaviš tudi na papirnato brisačko, oz. nekam da boš zaščitila površino. Meni se ta pripomoček odlično obnese, saj prepreči premikanje šablone, delovne površine pa ne rabim vedno zaščititi.

4. Vato pomoči v odstranjevalec laka, ki ponavljam: NI NAREJEN NA OLJNI OSNOVI!. Tak odstranjevalec je nujen, saj podlaga ne sme biti mastna, ker se vzorec ne prime. To je najpogostejša napaka za neuspešno "štemplanje" in zato marsikatera obupa. Nato z mokro vato pobriši vzorec, ki ga želiš uporabiti (tudi če je šablona nova, saj jo moraš nujno razmastiti), nato pa jo postavi nekam v bližino. Tik preden začneš, pobriši še štampiljko in prav tako počakaj da se posuši, oz. jo nežno osuši z roko ali papirnato brisačko.

5. Sedaj moraš delati kar hitro. Na šablono nanesi poseben Konadov lak, s strgalom pod kotom prb. 45° odstrani ostanek laka, vzami štempiljko in s polkrožnim gibom vtisni vzorec iz šablone. Za to potrebuješ malo prakse, ampak ne obupaj. Za lažjo predstavo glej spodnjo sliko.

6. Nato ponovno s polkrožnim gibom odtisni vzorček iz štampiljke na noht (glej zgoraj). Pri tem pazi, da vzorec na nohtu "pristane" tam, kjer si želiš.

7. Če ti je izdelek všeč nanesi le še nadlak ter s čopičem namočenim v aceton očisti kar je umazano in si že končala. Lahko pa dodaš še bleščice, okraske ali pa kaj narišeš. Ker se mi je po nanosu vzorca noht zdel še kar preveč bel, sem se odločila nekaj prostorčkov pobarvati s pomočjo Essence nail art Tattoo pen svinčnika.

8. Ko sem bila z izdelkom zadovoljna sem čez vzorce nanesla še nadlak (Essence #101 absolute pure), ko pa je bilo vse skupaj suho pa še Chalenov top coat čez vse nohte, za čudovit sijaj.

Tako, manikura je končana. Saj ni tako težko kajne?



Pri svojem "Back in black" look-u sem uporabila naslednje produkte:
  • palec & kazalec : O.P.I. Nein! Nein! Nein! Ok, fine! (2 plasti), Chanel laque brilliant extreme Top coat
  • sredinec & prstanec: Flormar 300 (2 plasti), Konad šablona m64 + Konad special polish Black, Essence nail art Tattoo pen, Essence #101 Absolute Pure, Chanel laque brilliant extreme Top coat
  • mezinec: O.P.I. My Private Jet (2 plasti), Chanel laque brilliant extreme Top coat
Upam da ti je ta vodič v pomoč. Še enkrat poudarjam. Pri ustvarjanju Konad manikure bodi pozorna na:

- odstranjevalec ne sme biti narejen na oljni osnovi,
- lak mora biti popolnoma suh pred začetkom "štempljanja",
- ko prebrišeš šablono in štempiljko morata biti pred nadaljevanjem osušeni, saj se vzorci drugače pacajo,
- ko naneseš vzorec na štempiljko, nepravilnosti s prstom ali čopičem zbriši, saj nočeš da se ti poznajo na nohtu,
- hitrost je ključnega pomena,
- šablone ne rabiš brisati ob vsakem odtisu, kar pa ne velja za štempiljko,
- ko nanašaš vzorec iz štempiljke na noht malo pritisni, a ne preveč, saj se ti lahko vse skupaj uniči,
- pazi pri izbiri nadlaka, saj jih ogromno vzorec razpaca (sama sem preiskusila mnogo nadlakov, a mi le Essence Absolute Pure, ter Dependov navaden prozoren nadlak nista pacala). Lahko uporabiš tudi mat nadlak. Konad mat Top coat je zares super!
- Neglede na to kateri nadlak ti najbolje ustreza pazi da ne premažeš istega mesta 2x, saj se bo vzorec tam razpacal,
- tudi če ti določen nadlak nima najlepšega finisha ne skrbi, saj ga lahko kasneje premažeš s svojim najljubšim in noht bo ostal takšen, kot mora biti,
- če uporabljaš gelish, lahko tudi v tem primeru uporabiš Konad in vzorec se bo prijel, čez pa tudi lahko brezskrbno namažeš zaključni sloj, saj s tem vzorca ne uničiš.

Če se ti zdi Konad predrag, lahko preizkusiš tudi Essence šablone, delujejo čisto vredu, samo izbira barv laka ter motivov je veliko slabša. Sama pa sem testirala in primerjala štampiljko in strgalo obeh podjetij, pa se mi zdi Konadova veliko kvalitetnejša, saj vzorec lažje odtisneš.

Pa še en nasvet: Posamično se lakov, strgalo + štampiljka, šablone ne splača kupovati. Raje si privošči kak Konadov paketek, kjer so vsi osnovni pripomočki z nekaj šablonami že vključeni, potem si pa sama dokupi le še šablone po tvojem okusu! Jaz sem si najprej kupila Konad Gold Set na strani licila.si, kjer je bil znižan na cca. 30€. Če želiš pa lahko že za okoli 10€ dobiš osnovni set za izdelavo Konad manikur.
Sama si Konadove šablone velikokrat kupim v Avstriji, kjer jih marsikje prodajajo v drogerijah, če pa pohajkuješ kaj po Celovcu, obišči njihov šoping center City Arkaden, kjer imajo trgovino Juliana Nails s skoraj vsemi šablonami, ogromno posebnimi laki in še drugimi pripomočki.

Zdaj pa veselo na delo!
Se slišiva,






Ni komentarjev:

Objavite komentar